Zit niet stil

Groepen wil je graag in beweging houden. Of dat nu een cursistengroep, een team of een ‘kudde’ kinderen op de camping tijdens een regenbuitje is (niet voor te stellen met het huidige zomerweer, maar je weet maar nooit). Deze  activiteiten doen het goed tijdens de vakantie (camping strand, bos ), maar zijn ook prima toe te passen tijdens cursussen. De inleiding pas je aan op de leeftijd van de groep, maar de activiteit blijft hetzelfde.

Doel: Actief bezig zijn om in korte tijd een doel bereiken; met een competitief element.

Spinnenweb
Elk teamlid moet door een gat in een vooraf gespannen spinnenweb van touw, één voor één.
Het ’spinnenweb’ is een (aantal) touw(en) dat kriskras heen en weer tussen twee bomen of palen is gespannen. Daar ze elkaar steeds kruisen krijg je ‘gaten’ waartussendoor je van de ene naar de andere kant moet weten te komen. Zie de plaatjes.
Elk gat mag slechts één maal gebruikt worden. Indien een lid het web raakt krijgt hij/zij strafseconden.
Vernuft is belangrijker dan brute kracht.
Materiaal: touw en twee bomen of palen waartussen het spinnenweb is geweven.

Autobandparcours
Het team moet snel een afstand parcours  heen en weer afleggen waarbij men niet buiten  autobanden mag staan. Het team gaat per teamlid één voor één heen en weer. De tijd wordt gemeten.

Materiaal: Losse autobanden, stopwatch of mobieltje.

Spijkerpoepen
Een spijker in een leeg flesje te krijgen. Bind de spijker vast aan het uiteinde  van het touw. . De  andere kant van het touw maak je vast aan de achterkant van de broek van het teamlid. . Het teamlid moet  gehurkt, zonder gebruik te maken van iets anders dan heup-, middel- en bovenbeenbewegingen, de spijker in de fles ‘poepen’.
Materiaal: Stukje touw, een spijker en een (bier)fles(je).

Plank staan
Het gehele team moet met zoveel mogelijk mensen op een plaat staan van 50 * 50 cm.
De groep krijgt één minuut om het ‘droog’ voor te bereiden, en moet dan in maximaal dertig seconden in één keer de gehele groep op de plaat krijgen.
Geen try and error. Staat iemand per ongeluk op de grond dan krijg je strafpunten. Je kunt dit met meerdere teams tegelijk doen. Het team dat het eerste klaar is krijgt bonuspunten.
Materiaal: Plaat of krant van 50*50 cm.

Wat doe ik ermee
Soms heeft een groep even een uitlaatklep nodig. Om spanning af te schudden, lunchkruimels weg te werken, verveling te verdrijven, noem maar op. Dan doe ik een ogenschijnlijk nergens mee te maken hebbend tussendoortje. Resultaat: de groep is wakker, beweegt en wil meer.

ICT tip
Tabbladen in webbrowser (Internet Explorer, Firefox, Google Chrome)
Je webbrowser (waarmee je nu deze blog leest) heeft tabbladen. Staan meerdere tabbladen open –  dus je hebt diverse sites open staan – dan kun je met een muisklik op het gewenste tabblad klikken.
Maar dat kan ook met een toetsencombinatie: Toets tegelijkertijd de CTRL toets en de TAB toets. Zo ‘wandel’ je van het ene tabblad naar het volgende, zonder steeds met de muis te moeten klikken.

0 Responses to “Zit niet stil”  1. Pridaj komentár

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s
Pontrain zastáva živé tréningy skupinovej dynamiky a teambuildingu a koučing začínajúcich podnikateľov: čo teraz!. Blog Pontrainu ponúka argumenty z oblasti koučingu a skupinovej dynamiky. Pontrain sa chce deliť o poznatky, prezentovať dojmy a prispieť k inovovaniu a vylepšovaniu metodík. Každý blog hovorí o jednej téme, čo s ňou robí Pontrain a čo môžete urobiť vy.

Linkedin

Twitter

Facebook

Website Pontrain.nl


%d blogerom sa páči toto: