Teambuilding Ice Breakers

IJsbrekers zijn een effectieve startmanier voor trainingen. De IJsbreker effent de weg voor een effectieve en open training. Een slechte ijsbrekersessie is tijdverspilling of erger, een activiteit die de gehele training vervelend doorzeurt.

Er zijn vele soorten van ijsbrekers, geschikt voor verschillende soorten doelstellingen.

Bij deze een paar ‘Team-building ijsbrekers’ en hoe ze kunnen worden gebruikt.

Team-building ijsbrekers worden gebruikt voor het bijeenbrengen van individuen die zich in een vroeg stadium van teamvorming bevinden. Dit kan de cursisten helpen beter te gaan samenwerken aan hun gezamenlijke doelen of plannen.

The Human Web:
Doel: Hoe staan cursisten in de groep onderling met elkaar in verband en hoe zijn deze van elkaar afhankelijk. Nodig: bol touw De trainer begint met een bol touw. Hij houdt een einde van het touw vast; geeft de bol aan een cursist en vraagt de persoon om zichzelf voor te stellen en zijn of haar rol in zijn organisatie. Zodra de cursist dit heeft gedaan geeft deze de touwbol door aan een andere cursist in de groep, maar…hij/zij houdt zelf de draad stevig vast. De bol rolt dus een stukje af. De cursist die de bol overhandigd krijgt, stelt zichzelf voor en moet beschrijven hoe hij zich verhoudt tot (of denkt te hebben) met de vorige cursist. Het proces gaat door totdat iedereen  zichzelf heeft voorgesteld en de touwdraad vasthoudt.De laatste geeft het restant van de bol weer aan de trainer. Om de onderlinge afhankelijkheid in het team te benadrukkende trekt de trainer vervolgens aan het touwdraad waardoor alle handen van de cursisten bewegen.

Ball Challenge:
Doel: Helpt het team zich te richten op gemeenschappelijke doelen, en het stimuleert samenwerking met anderen.
Nodig: bal
De cursitengroep vorm een kring, het is de opzet om een bal naar een ander te werpen waarbij hij/zij de naam noemt van die ander. De eerste paar keer zal men de bal gooien naar iemand van wie de naam al bekend is. Wanneer elke persoon in de groep ten minste een keer de bal heeft gegooid is het tijd om de uitdaging in te zetten. Dit is het zo snel mogelijk doorgeven van de bal rond alle leden van de groep. Neem de tijd op van deze ronde totdat alle namen zijn genoemd Daarna wordt de uitdaging scherper gezet door aan de groep vragen de voorgaande tijd te verbeteren. Complexer: laat de groep door elkaar heenlopen waarbij de bal naar elkaar wordt gegooid. Groep leert te werken als een team om een doel te halen.

Hoop, Vrees en Verwachting:
Doel: Groep weet wat meer van elkaar
. Uitvoeren wanneer de cursisten al een goed begrip van hun uitdaging als team hebben. Verdeel de groep mensen in kleine groepjes van 2 of 3 personen. Vraag de cursisten om hun verwachtingen voor de activiteit te bespreken, vraag ook naar angst en hoop. Verzamel de reacties van de groepen door het verzamelen van gelijksoortige hoop, vrees en verwachting en koppel dit terug aan de groep. Groep weet kent elkaars angsten en hoop.

Wat doe ik ermee
Ik hou van dingen doen en ook teams bezig te zien. Omdat men door het doen inzicht krijgt wat er met elkaar gebeurt. Met teamicebreakers zie ik dat in een team de afzonderlijke leden zich ontspannen en ik zie de verhoudingen in de groep.

ICT tip
Snel je computer op slot willen zetten: Druk gelijktijdig de windowstoets in en de letter L ( van lock) Windowstoets:

1 Response to “Teambuilding Ice Breakers”


  1. 1 Eva | Teambuilding 25 júla 2012 o 16:15

    Voor teambuilding lijkt me deze tips een goede aanloop. Het kan al het begin zijn voor een goede communicatie. Alleen lijkt me dit te lukken als er bereidheid is bij de deelnemers. Want als dit niet succesvol is krijg je problemen met je teambuilding. Eva Joos.

    Páči sa mi


Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s
Pontrain zastáva živé tréningy skupinovej dynamiky a teambuildingu a koučing začínajúcich podnikateľov: čo teraz!. Blog Pontrainu ponúka argumenty z oblasti koučingu a skupinovej dynamiky. Pontrain sa chce deliť o poznatky, prezentovať dojmy a prispieť k inovovaniu a vylepšovaniu metodík. Každý blog hovorí o jednej téme, čo s ňou robí Pontrain a čo môžete urobiť vy.

Linkedin

Twitter

Facebook

Website Pontrain.nl


%d blogerom sa páči toto: